Avatar

Eigen recept van... Trudy van Vondelen

'Cantuccini (Italiaanse koekjes)'

Anders, Nagerecht, 12 personen, Wachttijd 35 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 23 sep. 2009, 11:04 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 175 gram suiker
  • 200 gram bloem, gezeefd
  • 1/2 tl bakpoeder
  • zout
  • 75 gram ontvliesde amandelen, gehalveerd
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil

Bereiden

Cantuccini: zijn Italiaanse amandelkoekjes. In Toscane worden cantuccini als dessert geserveerd, samen met een glaasje Vin Santo (Italiaanse dessertwijn) of een andere dessertwijn. De koekjes worden hierin gedoopt.

=

Voor ca. 50 stuks:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop het ei met 1 eidooier en de suiker tot een licht en schuimig mengsel. Kneed de bloem, bakpoeder, iets zout, amandelen, pijnboompitten en sinaasappelrasp erdoor. Vorm van het deeg repen van ca. 3 cm breed en leg deze op de bakplaat. Klop 1 eidooier los en bestrijk het deeg hiermee. Bak de deegrepen ca. 20 minuten in het midden van de oven. Laat de deegrepen op een rooster iets afkoelen en snijd ze dan in plakjes van ca. 2 cm dik. Leg deze op de bakplaat en bak de cantuccini nog 15 - 20 minuten in het midden van de oven tot ze krokant zijn. Laat de cantuccini op een rooster afkoelen en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.

Bronvermelding

Uit: Italiaanse Gerechten

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.