Avatar

Eigen recept van... Hanny Stolp

Hartige taart met prei, bladerdeeg

Hartige taarten, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 25 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 mrt. 2008, 15:19 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 400 gram prei
  • 150 gram rauwe ham in 2 dikke plakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel maizena
  • 250 dl melk
  • 1 beker creme fraiche 125 gram
  • 3 eiere
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 snuf zout en peper

Materialen

  • springvorm oven

Bereiden

plakjes bladerdeeg naast elkaar laten ontdooien.

(je kan het deeg overlappend neerleggen en er met de roller een grote lap van maken. ze kunnen ook in de taartvorm aan elkaar geplakt worden)

een springvorm invetten en ermee bekleden.

in de bodem wat gaatjes prikken met een vork.

zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

.

prij snijden in dunne ringen. wassen, uitlekken.

ham in piepkleine lokjes.

knoflook snipperen.

oven voorverwarmen op 220 graden.

maizena mengen met melk en de creme fraiche, eieren, kerrie, zout en peper erdoor kloppen.

schep de prei, de ham, de knoflook en de kaas door elkaar en verdeel het mengsel in de vorm.

giet er de eierroom over.

zet de vorm op de bakplaat, schakel na 10 minuten de oventemperatuur terug naar 200 graden en laat de taart in nog ca 20 minuten goudbruin bakken.

Bronvermelding

oude allerhande

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.