Avatar

Eigen recept van... Eveline Onbekend

Hele lekkere bloemkool uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 15:35 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 niet te grote bloemkool
  • 2 stengels prei
  • 1 tablet kruidenbouillon
  • 600 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 g gekookte ham
  • 2 hardgekookte eieren
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 30 g boter
  • 30 g bloems
  • 3,5-4 dl melk

Bereiden

1.Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes.

Snij de prei in ringetjes en was de prei zorgvuldig.

2.Kook de bloemkool beetgaar in water met kruidenbouillontablet. Kook de prei de laatste 3 minuten even mee. Laat prei en bloemkoool goed uitlekken in een zeef.

3.Snij de ham in reepjes. Pel de eieren en snij deze in niet te kleine stukjes.

Roer de ham en de eieren door de bloemkool en prei.

4.Saus:

Smelt de boter. Roer de bloem erdoor. Giet beetje voor beetje de melk erbij onder voortdurend roeren tot je een lekkere gebonden saus hebt gekregen. Maak op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Roer 50 gram geraspte kaas door de saus. (Je kunt natuurlijk ook een zakje kaassaus gebruiken)

5.Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Verdeel het bloemkoolmengsel over een vuurvaste schaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Giet de saus erover en strooi er de rest van de kaas over.

Zet de schaal plm. 30 - 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Hier hoeft voor mij niets meer bij. Maar voor wie er behoefte aan heeft: een karbonaadje zal er best bij smaken.

Bronvermelding

Smulweb-Pwiggers

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.