Avatar

Eigen recept van... Anita van Gent

Italiaanse gestoofde prei met tomatensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 01 dec. 2010, 17:00 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram prei
  • 20 gram boter
  • 1 mespuntje suiker
  • zout en peper
  • 2 grote uien
  • 8 stuks vleestomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes oregano
  • 5 blaadjes basilicum

Bereiden

Maak eerst de tomatensaus. Pel de ui en hak deze fijn. Ontvel de tomaten in heet water. Verhit de olie en fruit hierin de gehakte ui tot ze glazig ziet. Voeg de tomaten met de fijngeknipte oergano en basilicum, zout en peper toe en breng aan de kook. Laat de saus, afgedekt, 30 minuten zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met wat suiker. Maak intussen de prei schoon, verwijder alleen het donker groen en snijd de prei in stukjes van 3 cm. Smelt de boter, roer de prei en de suiker en wat peper en zout erdoor en stoof de prei, afgedekt, 10 minuten zachtjes gaar. Serveer de uitgelekte prei in een schaal en schenk de tomatensaus erover. Garneer met verse blaadjes basilicum. Lekker met aardappelpuree en parmenzaanse kaas.

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.