Avatar

Eigen recept van... Ron Entrop

Kip met rode bietpuree en spinaziesaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 120 minuten, Anders

Laatst aangepast: 01 mrt. 2008, 13:08 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rode biet (ongekookt)
  • 250 gram aardappelen
  • 250 gram spinazie (vers)
  • 1 dl groentebouillon
  • 150 gram boter
  • 1 koffielepel grof zout
  • 1 dl melk
  • 4 stuk kippenbouten of filets
  • 1 laurierblad
  • bladpeterselie
  • peper en zout

Materialen

  • Eventueel gebruik je voorgekookte biet maar de smaak van verse biet is niet te overtreffen.

Bereiden

Spoel de bieten goed af en breng aan de kook in ruim water samen met de laurier en wat peper en het (grove) zout. Laat de bieten op een middelmatig vuur gedurende 2 uur garen en laat ze daarna in het kookvocht afkoelen. Haal de bieten uit het water en verwijder de schil (handschoenen).

Snij de bieten in grote stukken en maak hier in een keukenmachine puree van.

Schil de aardappenlen, kook ze gaar en maak hier puree van.

Was de spinazie en stoof deze in een beetje boter en kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon toe en mix fijn. Zeef nu alles door een fijne zeef, eventueel bijkruiden, en warm houden.

Kruid de kip met peper en zout en bak deze in wat boter gaar (kippenbouten 20-25 minuten met gesloten deksel).

Meng de aardappelpuree met de bietenpuree, eventueel bijkruiden.

Serveer de puree met de warme spinaziesaus en een stuk kip. Afwerken met een takje bladpeterselie.

Bronvermelding

Spar magazine

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.