Avatar

Eigen recept van... Judith Lechner

Machedoux, pompoen, croutons en walnoot

Salades, Lunch, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 180 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Anders

Laatst aangepast: 16 jan. 2010, 14:57 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Machedoux (geitekaas)
  • Slasoorten: veld-, eikeblad, winterpostelein
  • 0,5 oranje pompoen
  • 1,5 dl. rode wijn
  • 4 sneetjes (oud) witbrood
  • walnoten
  • olijfolie, wijnazijn
  • honing, mosterd, citroen
  • tijm
  • peper & zout

Bereiden

Voorbereiding

Snijd de pompoen in parten zo groot als appelpartjes. Bak de partjes aan beide kanten in olijfolie tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze met peper en zout. Leg de partjes in een schaal. Breng in een pannetje de rode wijn, honing en wijnazijn aan de kook. Giet het over de pompoen en marineer de pompoen een aantal uren totdat de smaken goed zijn ingetrokken. Maak de bladeren van de diverse slasoorten schoon en goed droog en meng ze in een mengkom. Maak dressing van 2/3 (noten)olie, 1/3 wijnazijn, een theelepel honing en mosterd, vers gemalen peper en citroensap naar smaak (proef voor een optimaal resultaat). Pel de walnoten en rooster ze een paar minuten, tot ze knapperig zijn, in een hete pan (zonder olie). Naar wens een beetje zout op strooien. Snijd van (het liefst oud) witbrood het korstje af en maak dobbelsteentjes. Knoflook en pers klaarleggen. Olijfolie in de pan. Warm maken, dobbelsteentjes erbij, knoflook er boven uitpersen. Zout en peper erover en evt. wat gedroogde tijmblaadjes. Bakken tot croutons lichtbruin en knapperig zijn. Snijd de Machedoux in 12 partjes.

Vlak voordat je het gaat serveren

Dressing bij sla doen. Goed mengen en daarna overtollige dressing uitschudden. Sla op vier borden draperen. 3 stukjes Machedoux op de salade leggen. Partjes pompoen uit laten lekken en op de sla leggen. Walnoten er tussendoor en croutons er overheen strooien. Heerlijk, de combinatie van de zoetzure pompoen, de volle machedoux en de kruidige croutons.

Bronvermelding

Puur Noord i.s.m. Herberg Bellingwolde

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.