Avatar

Eigen recept van... Ina Buisman

Balkenbrei van oma Jo

Anders, Lunch, 8 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 15 mrt. 2008, 22:52 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g doorregenspek in dobbelst
  • 1 li water
  • 1/2 el zout
  • 300 g varkenslever
  • 50 g vet spek in dobbelst.
  • 1-2 el rommelkruid
  • 250 g boekweitmeel

Materialen

  • Cakevorm

Bereiden

Bobbelst spek langzaam uitbakken. Vet afgieten.

Lever in water + zout ca 30 min zachtjes koken.

Lever eruit halen en heel fijn snijden.

terug bij het vocht, dat aangevuld is tot 1 1/4 li.

Doe het spek en het rommelkruid erbij.

Strooi het meelerin en blijven roeren.

Het word heel stijf, goed door laten koken.

Lepel moet rechtop blijven staan.

Doe het in een met koud water omgespoelde vorm, goed aandrukken en aflaten koelen.

Keren en in plakken snijden en bakken.

Heerlijk bij rode kool, bieten, hete bliksem of op brood.

Bronvermelding

Mijn moeder

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.