Avatar

Eigen recept van... Henriėtte Velthuisen

Kalfshaas met cantharellen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 14 okt. 2007, 14:33 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram kalfshaas
  • 2 eetlpls boter
  • 250 gram cantharellen
  • 100 gram eekhoorntjesbrood
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 2 dl kalfsjus
  • 1,5 dl room
  • peper en zout

Bereiden

* Bestrooi de kalfshaas met peper en zout.

* Verhit 1 eetlepel boter in een grote bakpan en bak de kalfshaas rondom goudbruin in enkele minuten.

* Leg de kalfshaas op een ovenplaatje en gaar hem in circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 90 graden.

* Borstel de cantharellen en het eekhoorntjesbrood schoon en snijd alles in stukken.

* Pel en snipper de ui en knoflook fijn, zweet beide in het braadvocht van het kalfsvlees aan, blus af met cognac en voeg de room en kalfsjus toe.

* Kook de saus to tweederde in en breng op smaak met zout en peper.

* Verhit de rest van de boter en bak hierin de passestoelen goudbruin.

* Serveer de kalfshaas in plakjes en serveer de paddestoelen en saus erbij.

Lekker met prei en noedels

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.