Avatar

Eigen recept van... Ria - Toetjes

'Aardbeiensoep met vanilleroomijs en een Romanoffsaus', restaurant Porticato

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 12 mrt. 2009, 14:45 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g aardbeien en ......

Bereiden

100 g aardbeien

1 bal roomijs

suikerwater (1 op 1) naar smaak

citroensap naar smaak

10 cc Fraise de Bois

aceto balsamico naar smaak

kletskop

--

Voor de Romanoffsaus:

10 cc wodka

20 cc Fraise de Bois

1 eetl suiker

75 g aardbeien puree

250 g slagroom

--

Bereidingswijze romanoffsaus:

Klop de slagroom op tot yoghurt-dikte en vermeng met de overige ingrediŽnten.

--

Aardbeien wassen, ontdoen van kroontje en in vieren snijden.

Suikerwater licht verwarmen de aardbeien toevoegen en fijn blenderen

Op smaak brengen met druppel citroensap en wat Fraise de Bois.

Vier aardbeien in grove blokjes snijden, licht marineren met poedersuiker en aceto balsamico.

--

Afwerking gerecht:

De gemarineerde aardbeien in een groot glas doen.

Hierop de aardbeienpuree en een bal vanille roomijs en de Romanoff saus.

Afgarneren met een kletskop en takje mint. Dit recept is mogelijk gemaakt door restaurant Porticato

Bronvermelding

restaurant Porticato

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.