Drukke dagen, onverwachte eters? De vriezer is dan je held. Mits je hem hebt gevuld met leftovers en ander lekkers. En dat gaat heel makkelijk. Kook grote porties van deze goed in te vriezen recepten.

Invriezen, zo doe je het
Eten in een bakje en hop de vriezer in, ideaal, maar houd wel rekening met de volgende punten:
•    Laat het gerecht eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de vriezer of koelkast zet.
•    Bewaar een gerecht altijd in een afgesloten bakje of diepvrieszak in de vriezer of koelkast.
•    Zet een datum op je ingevroren gerechten. Ook handig: noteer wat erin zit.
•    De meeste gerechten kun je 2 maanden bewaren in de vriezer. In de koelkast kun je restjes hooguit 2 dagen bewaren.

Groenten
Veel soorten groenten kun je invriezen, maar moet je wel eerst blancheren: even kort in kokend water en dan snel onder de koude kraan afspoelen. Bloemkool kun je zo bijvoorbeeld goed bewaren. Snij de bloemkool in roosjes, drie minuten koken en dan afspoelen onder de koude kraan. Haal je het uit de vriezer? Doe de groenten dan meteen in de pan, niet eerst ontdooien dus.
Groenten met veel vocht zoals sla en komkommer kun je beter niet invriezen.

Boter, kaas en noten
Boter en noten zijn producten die je goed kunt invriezen. Ook gember kun je goed invriezen. Handig, want meestal gebruik je maar een klein stukje. Ontdooien voor gebruik hoeft niet, je rasp het er gewoon af. Ook handig: kaas invriezen, rasp het dan wel eerst even.

Lees meer

In te vrie­zen (509)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.