Met ossenhaas, het meest luxe en malse vlees van het rund, kun je veel kanten op. Wok it your way met noedels, maak er beef Wellington van of serveer het als pronkstuk tijdens de kerstdagen: lekker met jus.

In delen
Wist je dat dit stukje vlees wordt opgesplitst in vier delen? De kop van de haas (chateaubriand, in dubbele portie), het middenstuk (tournedos) en het staartstuk (filet mignon). En ossenhaas is dus een biefstuk, want biefstuk is de benaming voor mals en mager spiervlees. Snap je ’m nog?

Exclusief
Ossenhaas staat bekend om de fijne structuur en goede zachte smaak (die lekker combineert met witte wijn). Een ander bijzonder kenmerk is dat het vlees nauwelijks tot geen vet bevat. Dit maakt de ossenhaas een uitermate mager stuk vlees. Deze fijne eigenschappen maken het een geliefd en exclusief hapje, en daarom is het ook niet goedkoop.

Bereiden
Ossenhaas klaarmaken is niet moeilijk. Maar om de fijne smaak het best tot z’n recht te laten komen, is het handig je aan deze ‘regels’ te houden: ga je bakken, zorg er dan voor dat het vlees op kamertemperatuur is en laat het na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Je kunt ossenhaas ook (aan)braden en vervolgens in de oven verder laten garen.

Lees meer

Os­sen­haas (15.790)

sorteer op
recept Snelle spaghetti met boerenkool, cherrytomaten en braadworst

Snel­le spa­ghet­ti met boe­ren­kool, cher­ry­to­ma­ten en braad­worst

(0)
20 min.
recept Gerookte-makreelpie met bloemkool en kruidige puree

Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en krui­di­ge pu­ree

(0)
45 min.
recept Winterse pompoensoep met eikruim en naan

Win­ter­se pom­poen­soep met ei­kruim en naan

(0)
25 min.
recept Geroosterde wortel en aardappel met kipfilethaasjes

Ge­roos­ter­de wor­tel en aard­ap­pel met kip­fi­lethaas­jes

(0)
55 min.
recept Romige pasta met gerookte zalm en broccoli

Ro­mi­ge pas­ta met ge­rook­te zalm en broc­co­li

(0)
20 min.
recept Crostini met tomatentapenade en gerookte zalm

Cros­ti­ni met to­ma­ten­ta­pe­na­de en ge­rook­te zalm

(1)
15 min.
recept Minisandwiches gerookte zalm en komkommer

Mi­ni­sand­wi­ches ge­rook­te zalm en kom­kom­mer

(1)
15 min.
recept Blini’s met crème fraîche en gerookte zalm

Bli­ni’s met crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm

(0)
15 min.
recept Koffie-speculoostiramisu

Kof­fie-spe­cu­loos­ti­ra­mi­su

(0)
15 min.
recept Viscurry met zelfgemaakte boemboe

Vis­cur­ry met zelf­ge­maak­te boem­boe

(1)
3 u. 20 min.
recept Marokkaanse lamsbout

Ma­rok­kaan­se lams­bout

(1)
4 u. 10 min.
recept Lamsschenkels met bokbier

Lams­schen­kels met bok­bier

(3)
4 u. 15 min.
recept Italiaanse gestoofde kalfsschenkel

Ita­li­aan­se ge­stoof­de kalfs­schen­kel

(0)
3 u. 15 min.
recept Hele kip met citroen & rozemarijn

He­le kip met ci­troen & ro­ze­ma­rijn

(1)
4 u. 25 min.
recept Chocoladecake

Cho­co­la­de­ca­ke

(0)
2 u. 10 min.
recept Gelukskoekjes

Ge­luks­koek­jes

(0)
1 u. 20 min.
recept Karbonade van de grill met snijbonen en rode aardappel

Kar­bo­na­de van de grill met snij­bo­nen en ro­de aard­ap­pel

(0)
25 min.
recept Snelle pasta met artisjok, romige ricotta en spek

Snel­le pas­ta met ar­ti­sjok, ro­mi­ge ri­cot­ta en spek

(1)
15 min.
recept Notenfudge

No­ten­fud­ge

(0)
1 u. 40 min.
recept Hoisin chicken wings met noedels

Hoi­sin chic­ken wings met noe­dels

(0)
40 min.
recept Herfstsalade met witlof, pittige kaas en paddenstoelen

Herfst­sa­la­de met wit­lof, pit­ti­ge kaas en pad­den­stoe­len

(0)
25 min.
recept Gnocchi met Italiaanse ricotta-gehaktballetjes

Gnoc­chi met Ita­li­aan­se ri­cot­ta-ge­hakt­bal­le­tjes

(0)
25 min.
recept Broodje milanese met parrano snippers

Brood­je mi­la­ne­se met par­ra­no snip­pers

(0)
15 min.
recept Romige kippensoep met paddenstoelen

Ro­mi­ge kip­pen­soep met pad­den­stoe­len

(0)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.