Linzen komen in veel kleuren, vormen en sóepen voor. Linzen mogen dan peulvruchten heten, het zijn echt groenten dus als je nog wat extra linzen in je soep doet, zit je zó aan je portie groente van de dag.

Weken en weten
De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen.
In tegenstelling tot veel andere peulvruchten, zoals kikkererwten, hoef je linzen niet voor te weken voordat je ze gebruikt. Handig!

Van Oost naar West
Linzen komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet heel verrassend dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Gelukkig zien we ze steeds meer in de westerse keukens verschijnen. Wij vinden ze zelf ook heerlijk in spinaziesoep met Groninger metworst of een heerlijke zuurkoolstamppot.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.