Vegetariërs eten geen vlees en geen vis. Veganisten gaan een stapje verder en vermijden ook de producten die voortgebracht zijn door dieren, zoals zuivel en honing. Kun je dan nog lekker en gevarieerd eten? Zekers. Kijk maar naar deze recepten.

Kop en staart
In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is een veganistische leefwijze is heel goed te combineren met lekker eten. De belangrijkste voedingsstoffen die in vlees en vis zitten, zoals calcium en omega -3 vetzuren, halen veganisten uit walnoten, lijnzaadolie en groenten als broccoli en spinazie. Hiermee maak je heerlijke (hoofd)gerechten, zoals gnocchi met witlof, walnoten en basilicum maar ook nagerechten en tussendoortjes waar je je vingers bijna bij opeet (en dat mag!).

Zaden en granen
Wat eten veganisten wel (of niet)? Het dieet van een veganist bestaat volledig uit voedsel dat niet van dieren afkomstig is. Ook vis, gevogelte, schaaldieren, weekdieren en insecten staan niet op de menukaart. Om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, eten veganisten veel fruit, groeten, noten en granen en wordt in gerechten sojabonen, peulen, het calciumrijke chiazaad en Chinese kool gebruikt.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.