Rollen, vouwen, vullen en dippen: Mexicanen zijn er gek op. Maar deze keuken heeft meer te bieden dan de klassieke wraps en tortilla’s. Ga voor conchas: zoete broodjes met een mooi kleurtje. Maak ook eens het recept voor een stoofpotje met bonen.

Mexicaanse stoof
In de Mexicaanse keuken vind je veel bonen, vlees en kleurrijke groenten en specerijen. Vaak geserveerd met een tortilla, wrap of quesedilla. Maar ze kunnen ook heel goed in een soep, stoof of pasta. Maak eens courgettesoep met maïs en koriander of gepekelde rundershortrib met picadillo-rub. Een Italiaanse pasta geef je een Mexicaans tintje door jalapeño’s, koriander en picadillo aan de saus toe te voegen.

Lekker spicy
De jalapeñopeper is hot in Mexico. Letterlijk, want deze groene peper kan erg heftig zijn. Maar als je tegen een stootje kunt, is ‘ie heerlijk in een Mexicaanse stoof of pasta. Ook lekker: jalapeñoburgers met gegrilde aubergine. In deze hamburgers zijn de pepers al – subtiel – verwerkt.

Wrap it up
Spelen met je eten, dat mag als je Mexicaanse recepten maakt. Het grote voordeel van taco’s of tortillawraps: je kunt ze vullen met alles waar je zin in hebt. De hele tafel vol met bakjes en schaaltjes. Leuk, zeker samen met de kinderen. Probeer eens de tortillawraps met adukibonen, avocadomascarpone en tomaat.

Lees meer

Mexi­caan­se re­cep­ten (345)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.