Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden. Met elkaar genieten van een goed stuk wild vlees, zoals gerechten met hertenbiefstuk of eendenborst. Gebruik het lekkerste vlees van wilde dieren als hert, ree en fazant en laat je inspireren door deze wildrecepten.

Fingerlicking wild
Het wildseizoen leent zich uitstekend voor het uitproberen van andere vleessoorten. Hét moment om in plaats van rund eens te kiezen voor een struisvogelbiefstuk en om spek te vervangen door (gerookte) eend. De vleesliefhebber likt dan ook zijn vingers af bij de start van het wildseizoen.
Bij een wildsoep met parelhoen bijvoorbeeld, of gegrilde eendenborst met sinaassappelportsaus.

Van wildhapjes tot wildpie
Het bereiden van wild vlees vraagt soms net iets meer kennis, kunde en geduld van de kok. Maar laat je niet afschrikken door iets ingewikkeldere recepten of onbekende ingrediënten; het resultaat is het gegarandeerd waard. Bovendien helpt Allerhande je stap voor stap en zijn er ook heel eenvoudige wildrecepten. Voor wildhapjes bij een buffet – bijvoorbeeld toast met zuurkoolsalade en gerookte eend – of een stevige wildpie. Laat je inspireren en geniet van het wildseizoen.

Lees meer

Wild­re­cep­ten (158)

sorteer op
recept Eend met romige portsaus

Eend met ro­mi­ge port­saus

(394)
25 min.
recept Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

(59)
6 u. 15 min.
recept Toast met wildpaté

Toast met wild­pa­té

(10)
10 min.
recept Hertenbiefstuk met cranberrycompote

Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­com­po­te

(180)
40 min.
recept Gestoofde konijnenbout in rode wijn met olijven

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

(139)
1 u. 35 min.
recept Hazenrugfiletmedaillons met bosvruchtensaus

Ha­zen­rug­fi­let­me­dail­lons met bos­vruch­ten­saus

(30)
10 min.
recept Heldere gemberbouillon met eendenborst

Hel­de­re gem­ber­bouil­lon met een­den­borst

(31)
40 min.
recept Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem

Een­den­borst met war­me ap­pel­stroop op he­te blik­sem

(84)
45 min.
recept Eendensaté met portsiroop

Een­den­sa­té met port­si­roop

(50)
35 min.
recept Pekingeend

Pe­king­eend

(67)
1 u. 20 min.
recept Konijn gestoofd in linzen

Ko­nijn ge­stoofd in lin­zen

(31)
1 u. 15 min.
recept Eendenborstfilet met gember

Een­den­borst­fi­let met gem­ber

(46)
20 min.
recept Konijn gestoofd in sherry

Ko­nijn ge­stoofd in sher­ry

(29)
2 u. 35 min.
recept Eendenborst met sinaasappel en kaneel

Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

(177)
50 min.
recept Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange

Her­ten­bief­stuk met ro­mi­ge zuur­kool­pu­ree en ge­bak­ken pad­den­stoe­len­me­lan­ge

(283)
55 min.
recept Hertenbiefstuk met portsaus en knolselderijgratin

Her­ten­bief­stuk met port­saus en knol­sel­de­rij­gra­tin

(42)
1 u. 30 min.
recept Gegrilde eendenborst met paksoi

Ge­gril­de een­den­borst met pak­soi

(15)
20 min.
recept Hazenrugfilet in rodewijnsaus

Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

(110)
30 min.
recept Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

Her­ten­bief­stuk met kas­tan­je­cham­pig­nons en as­per­ge­pun­ten

(174)
20 min.
recept Belgisch konijn met tutti frutti

Bel­gisch ko­nijn met tut­ti frut­ti

(72)
1 u. 15 min.
recept Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons

Sa­la­de met een­den­borst en kruid­koek­crou­tons

(30)
25 min.
recept Konijn met saliesaus en druiven

Ko­nijn met sa­lie­saus en drui­ven

(42)
1 u. 40 min.
recept Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade

Dun­ge­sne­den Azi­a­ti­sche kalfs­haas op een wa­ter­kers­sa­la­de

(5)
40 min.
recept Spiesjes met eendenborst

Spies­jes met een­den­borst

(26)
1 u. 30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.