Appelflappen maken is een koud kunstje. Een goede goudreinet heeft een lekkere friszure smaak van zichzelf. Met bladerdeeg, kaneel, rozijnen en suiker maak je er in de kortste keren heerlijke appelflappen van. Bij Allerhande vind je de beste recepten om zelf appelflappen te bakken.

Samen bakken
Samen in de keuken staan is een feest voor de kinderen. Appels schillen en snijden, flapjes vouwen en ondertussen rozijnen snoepen. Na een half uur ruikt het huis heerlijk zoet en staan er zelfgemaakte gebakjes op tafel. En: vergeet ze niet te bestrooien met poedersuiker.

Flap of beignet?
In Noord-Holland wordt vaak de term appelflap gebruikt voor een gerecht dat elders in Nederland appelbeignet wordt genoemd. Een appelbeiget is een gefrituurd appelgerecht.

Variëren
Heb je zin om te variëren met appelflappen? Voeg dan eens noten, cranberry’s of amandelspijs toe. Of een peer, ook lekker!

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.