Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!

Ruim 300 soorten pasta
Niets zo goed geïntegreerd in de Nederlandse keuken als Italiaanse pasta. Spaghetti en macaroni zijn niet meer weg te denken en inmiddels hebben ook linguine, penne, fusilli en farfalle een vast plekje in ons keukenkastje veroverd. Wist je dat er meer dan driehonderd verschillende pastasoorten zijn? Orzo met erwten, spinazie en spek, niet zo bekend, maar o zo lekker.

Kleur op je bord
De meeste pasta koop je gedroogd, maar in het koelvak vind je verse pasta of  je kunt pasta zelf maken. Ook leuk, kleur op je bord met zwarte, rode en groene pasta. Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvisinkt, rode met tomatenpuree en groene door het toevoegen van spinazie-extract aan het deeg. Een heerlijk gekleurd pastagerecht is bijvoorbeeld zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma.

Pasta koken en serveren
Kook pasta altijd in ruim kokend water op hoog vuur om de watertemperatuur zo constant mogelijk te houden en roer de pasta even los om te voorkomen dat het aan elkaar plakt. Als de pasta beetgaar is - ‘al dente’ - giet je de pasta af. Meng zo snel mogelijk met de pastasaus en serveer direct. In een hete saus gaart de pasta nog door, kook de pasta daarom iets korter om hem beetgaar te houden. Serveer je de saus liever apart? Roer dan na het afgieten een beetje boter of olie door de pasta om plakken te voorkomen.

Lees meer

Pas­ta­re­cep­ten (1.386)

sorteer op
recept Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli

Pap­par­del­le met tui­n­erw­ten, cho­ri­zo en aï­o­li

(28)
15 min.
recept Tortelloni met rucolapesto

Tor­tel­lo­ni met ru­co­l­a­pes­to

(74)
15 min.
recept Biefstuk met saliejus en ravioli

Bief­stuk met sa­lie­jus en ra­vi­o­li

(95)
10 min.
recept Volkoren penne met kappertjes

Vol­ko­ren pen­ne met kap­per­tjes

(33)
20 min.
recept Tagliatelle met rucola en ricotta

Ta­gli­a­tel­le met ru­co­la en ri­cot­ta

(43)
30 min.
recept Pasta met aardbeien en gerookte kip

Pas­ta met aard­bei­en en ge­rook­te kip

(186)
20 min.
recept Italiaanse worstjes met tomatensaus

Ita­li­aan­se worst­jes met to­ma­ten­saus

(24)
20 min.
recept Spaghetti met amandel-tomatenpesto, citroen & garnalen

Spa­ghet­ti met aman­del-to­ma­ten­pes­to, ci­troen & gar­na­len

(96)
20 min.
recept Penne met roomandijvie en knoflookkruim

Pen­ne met roo­m­an­dij­vie en knof­look­kruim

(53)
20 min.
recept Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto

Ge­gril­de kip­fi­let met pas­ta en pe­ter­se­lie­pes­to

(148)
25 min.
recept Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen

Pen­ne ri­ga­te met wa­ter­kers­saus en ge­bak­ken pad­de­stoe­len

(25)
25 min.
recept Ovenpasta met pompoen

Oven­pas­ta met pom­poen

(589)
45 min.
recept Pasta caprese

Pas­ta ca­pre­se

(174)
20 min.
recept Vegetarische lasagne

Ve­ge­ta­ri­sche la­sag­ne

(135)
45 min.
recept Gestoofde kabeljauw in tomatensaus van Grand'Italia (advertorial)

Ge­stoof­de ka­bel­jauw in to­ma­ten­saus van Grand'Ita­lia (ad­ver­to­ri­al)

(18)
30 min.
recept Pasta met tomaat, ricotta en basilicum

Pas­ta met to­maat, ri­cot­ta en ba­si­li­cum

(241)
15 min.
recept Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus

Gi­no D'Acam­pos Na­po­li­taan­se pas­ta met drie-bo­nen­saus

(13)
40 min.
recept Ravioli met ham-preisaus

Ra­vi­o­li met ham-prei­saus

(123)
20 min.
recept Tagliatelle met spinazie

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie

(243)
20 min.
recept Linzenbolognese

Lin­zen­bo­log­ne­se

(14)
30 min.
recept Pasta met pestosaus en gegrilde tomaten

Pas­ta met pes­to­saus en ge­gril­de to­ma­ten

(346)
15 min.
recept Linguine met prei & ham

Lin­gui­ne met prei & ham

(143)
15 min.
recept Spaghetti bolognese

Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

(265)
50 min.
recept Pasta bolognese

Pas­ta bo­log­ne­se

(90)
20 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.