Welkom in de wondere wereld van de traditionele Midden-Oosterse keuken. De lekkerste Midden-Oosterse recepten met couscous, bulgur, filodeeg en veel groente. Natuurlijk gemaakt met heerlijke specerijen.

De magische smaak van za’atar
Eén van de smaakvolle Midden-Oosterse kruiden is za’atar. Het verse kruid za’atar groeit alleen in het Midden-Oosten, maar in Nederland kun je het gelukkig  als kruidenmelange in een potje kopen. Dit is eigenlijk een mengsel van de za’atar uit het Midden-Oosten, sumak en geroosterd sesamzaad. Lekker om vlees mee op smaak te brengen! Maak bijvoorbeeld eens een freekehsalade met granaatappel en za’atar. Of serveer een hippe dip voor een borrel, lekker met Turks brood en naanbrood.

Bulgur als basisingrediënt
Klassieke ingrediënten in Midden-Oosterse recepten zijn couscous en bulgur. Bulgur? Ja, dat is gemaakt van harde tarwe. De tarwe is gebroken, voorgekookt en in de zon gedroogd. Vervolgens hoef je het alleen nog te wellen in gekookt water, eventueel met citroensap of andere smaakmakers. Fijne bulgur wordt gebruikt voor bijvoorbeeld tabouleh (een salade uit de Libanese keuken) of kibbeh (taart of eivormige balletjes van gehakt en bulgur). Grove bulgur kun je als alternatief gebruiken voor rijst.

Populair: hummus
Wie denkt aan de Midden-Oosterse keuken, denkt aan hummus (ook wel geschreven als humus of houmous). Lekker als dip of op brood. Zelf hummus maken is zo gepiept! Je hebt nodig: kikkererwten, citroensap, sesampasta, knoflook en zout. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel, besprenkel met wat olijfolie en breng de hummus op smaak met paprikapoeder. Zo ben je binnen 10 minuten klaar! Lekker op brood of als dip bij groente.

Lees meer

Mid­den-Oos­ter­se re­cep­ten (118)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.