Amuse betekent 'plezier' in het Frans. Een plezier om te eten én om te maken. Neem er eens lekker de tijd voor met kerst en laat je een handje helpen door de recepten van Allerhande.

Een klein hapje om het kerstdiner mee te beginnen, de smaakpapillen wakker te schudden, of nog lekker voor bij de borrel. Een amuse is vaak een extraatje, een welkome verrassing voor je gasten. Oftewel: kleine moeite, groot plezier.

Op een lepel
Je kunt losse hapjes maken en serveren op een lepel. Amuse americain bijvoorbeeld of kippenlevertjes met mangochutney. Of maak een taartje en serveer in kleine stukjes, wel zo makkelijk. De clafoutis met venkel en tomaat bijvoorbeeld, smullen!

Serveerinspiratie
Experimenteer ook eens met de manier waarop je de amuses serveert. Ook daarvoor vind je inspiratie bij Allerhande. Bied een gevuld ei eens aan op een klein glaasje of serveer tonijntartaar in een cocktailglas. Succes gegarandeerd.

Lees meer

Amu­ses (48)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.