Van quiche lorraine tot culinaire pronkstukken, van mini quiche tot maxi plaattaart. Met hartige taarten kun je eindeloos variëren. Bekijk de recepten en ga zelf aan de slag in de keuken.

Quiche Lorraine
Quiches bakken hebben we geleerd van de Franse streek Lorraine (Lotharingen). Vroeger was dit Duits grondgebied. Het woord quiche is afgeleid van het Duitse woord voor koek: 'kuchen'. In cafés werden zoute koeken verkocht als hapje bij de borrel, natuurlijk met de hoop dat men door de dorst meer ging drinken. Jaren later werd het gebied door Frankrijk ingenomen en werd kuchen langzaam vertaald tot quiche. De streek Lorraine staat bekend om haar eigen quiche Lorraine. Deze hartige taart heeft een vulling van eieren, room, spek, kaas, peper en zout.

Hartige taart deeg
De bodem van een quiche kun je zelf makkelijk maken van bloem, boter en water. Geen zin om zelf met de handen in het deeg te kneden? Dan kun je natuurlijk ook voor bladerdeeg of hartige taart deeg kiezen. Naast bladerdeeg en hartige taart deeg heb je ook filodeeg. Dat is iets knapperiger dan bladerdeeg, het is allemaal goed te gebruiken voor een heerlijke hartige taart.
Bekijk de video bakken met bladerdeeg, filodeeg gebruiken of de video deeg maken als je aan de slag gaat.

Quiche vulling
De basis voor de hartige taart vulling bestaat uit room en eieren. Deze kun je aanvullen met allerlei ingrediënten. Voor een Italiaans tintje kun je kiezen voor een quiche met pestogehakt of een mediterrane kabeljauw variant. Voor een echte najaarsquiche maak je er een met vijgen en walnoten of met lekker veel verschillende paddenstoelen. Liever vegetarisch? Geen probleem, het makkelijke van een quiche is dat je deze zo kunt maken dat iedereen hem lust!

Invriezen en bewaren
Hartige taarten kun je van te voren goed bereiden en je kunt ze ook invriezen om te bewaren. Even opwarmen in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd. Komen er veel mensen eten, ga dan voor een plaattaart, deze maak je op je bakblik en is dus lekker groot. Ideaal als hapje bij de borrel. Toch nog wat over? Geen probleem, een hartige taart kun je heel goed invriezen.

Lees meer

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.