Verras vrienden en familie met een feestelijke lunch tijdens Pasen. Met deze recepten en tips lukt het altijd.

Lunchen is belangrijk
Net als het ontbijt is de lunch een belangrijk moment van de dag. Eet je niet dan word je flauw en neemt je energielevel af. Niet voor niets werd er vroeger juist tussen de middag warm gegeten zodat je genoeg energie had om de middag door te komen. Die traditie kennen we bijna niet meer, maar ook met een wat lichtere lunch kun je alle kanten op. Allerhande geeft je de lekkerste recepten voor de broodnodige variatie tijdens Pasen. Verwen jezelf en je gasten met heerlijke sandiwches, zoete broodjes en frisse salades. Wat te denken van feestelijke brioche brood gevuld met aardbeien, perziken en munt. Of een Italiaanse salade caprese, tomaat en basilicum.

Breng mee
Je kunt je gasten ook vragen om allemaal wat mee te brengen, zodat je zelf geen uren in de keuken hoeft door te brengen. Veel lunchgerechten kun je 's ochtends al bereiden en in aluminiumfolie of vershouddoosjes meenemen.

Stylingtips
Dek de lunchtafel feestelijk. Houd het lekker lentelicht met natuurlijk gele tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. En de leukste vaasjes? Die staan in de keuken: verzamel olijfolieflesjes, kleine potjes van de appelmoes en lege glazen jampotjes. Zet overal één of een paar lentebloemen in zoals narcissen, tulpen en anemonen en verspreid ze over tafel. Leg tenslotte naast elk bord een verrassing, een chocoladehaas of - ei, een bloem met een lief kaartje of een klein cadeautje. Feestelijk!

Lees meer

Paaslunch (95)

sorteer op
recept filodeegrolletjes met ham en kaas

fi­lo­deeg­rol­le­tjes met ham en kaas

(41)
20 min.
recept Hartige wafels met Parmezaanse kaas en tomatensalsa

Har­ti­ge wa­fels met Par­me­zaan­se kaas en to­ma­ten­sal­sa

(3)
25 min.
recept Zalmrolls

Zalm­rolls

(250)
1 u. 20 min.
recept Gegrilde ham met courgette en mosterdmayonaise

Ge­gril­de ham met cour­get­te en mos­terd­may­o­nai­se

(37)
20 min.
recept Panzanella

Pan­za­nel­la

(32)
50 min.
recept Romig roerei

Ro­mig roer­ei

(49)
20 min.
recept Sandwich rookvlees-avocado

Sand­wich rook­vlees-avo­ca­do

(170)
10 min.
recept Panini met mozzarella, abrikoos en prosciutto

Pa­ni­ni met moz­za­rel­la, abri­koos en pro­s­ci­ut­to

(11)
15 min.
recept Croque madame met spinazie

Cro­que ma­da­me met spi­na­zie

(24)
20 min.
recept Le Champain met 3 Franse delicatessen

Le Cham­pain met 3 Fran­se de­li­ca­tes­sen

(7)
35 min.
recept Panini met ricotta, citroen en aspergetips

Pa­ni­ni met ri­cot­ta, ci­troen en as­per­ge­tips

(5)
20 min.
recept Tosti pikante sandwichspread, champignons en kaas

Tos­ti pi­kan­te sand­wich­spread, cham­pig­nons en kaas

(10)
20 min.
recept Koolsalade met gerookte zalm op knäckebröd

Kool­sa­la­de met ge­rook­te zalm op knäc­ke­bröd

(4)
15 min.
recept Raapstelensalade met appel en geitenkaascroutons

Raap­ste­len­sa­la­de met ap­pel en gei­ten­kaas­crou­tons

(11)
20 min.
recept Ansjovisrollade

An­sjo­vis­rol­la­de

(18)
1 u. 10 min.
recept Scrambled tofu met tomaat

Scram­b­led tofu met to­maat

(11)
15 min.
recept Heel Holland Bakt: olijven-tijmbrood

Heel Hol­land Bakt: olij­ven-tijm­brood

(15)
2 u. 45 min.
recept Glutenvrij pompoen-boekweitbrood

Glu­ten­vrij pom­poen-boek­weit­brood

(22)
3 u. 55 min.
recept Courgettetaart met geitenkaas en beenham

Cour­get­te­taart met gei­ten­kaas en been­ham

(74)
50 min.
recept Iers sodabrood met hazelnoten en rozijnen

Iers so­da­brood met ha­zel­no­ten en ro­zij­nen

(5)
1 uur
recept Ciabatta met Parmaham, mozzarella en gegrilde paprika

Ci­a­bat­ta met Par­ma­ham, moz­za­rel­la en ge­gril­de pa­pri­ka

(63)
20 min.
recept Bagel caprese

Ba­gel ca­pre­se

(18)
20 min.
recept Scones

Sco­nes

(1.395)
40 min.
recept Sliptong met jus van witlof, ham en kaas

Slip­tong met jus van wit­lof, ham en kaas

(30)
1 u. 25 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.