Verjaardag, bruiloft, geslaagd, zwanger of gewoon omdat de 10 in de klok zit: redenen te over om een lekkere taart of cake tevoorschijn te toveren. En er gaat niets boven een zelfgebakken exemplaar.

Gebak
Gelukkig helpt Allerhande je een handje. Ook als je geen feestje hebt, maar wel erg van bakken houdt. Gebak is er in allerlei soorten en smaken. In Nederland staat de appeltaart al jaren met stip op nummer één, naast de slagroomtaart. En ook chocoladetaart, aardbeientaart, kwarktaart, monchoutaart, mokkataart en vlaai worden regelmatig gebakken en gekocht. De hartige variant, in de vorm van quiche, staat bovendien steeds vaker als avondmaal op tafel. Wanneer we voor het eerst aan de taart gingen, is niet meer te achterhalen, zo lang is het geleden. Wel is ontdekt dat de Romeinen duizenden jaren geleden al hun tanden zetten in onder andere notengebakjes.

Bakken doe je zo
De oven op temperatuur brengen, bakmeel door de zeef halen en een taartvorm invetten. Maar staat er in je recept een bakhandeling die ingewikkelder is? Kijk dan eens naar deze handige instructiefilmpjes. Je leert bijvoorbeeld hoe je een cornetje moet maken om slagroom mee te spuiten, hoe je moet karamelliseren, hoe je eieren splitst en hoe je iets au bain-marie kunt smelten.

Mooi uiterlijk
Hoe mooier de versieringen op de taart, hoe lekkerder 'ie eruitziet. Het is dus de kunst om je gebak zo aantrekkelijk mogelijk op tafel te zetten. Gebruik bijvoorbeeld glazuur, marsepeinen roosjes, zilveren pareltjes, eetbaar papier en uitstekers om je taart uit te dossen. Hoe spectaculairder, hoe populairder. Je zult het vanzelf zien!

Lees meer

Ge­bak (830)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.