Pulled pork, gerookte entrecote of gewoon de beste hamburger: de barbecue is een hit. Recepten die je zeker eens moet proberen? Picanha met kruidenrub. Heerlijk mals rundvlees in een krokant jasje. Of pittige kippenvleugels met pindadip. Meer zomer wordt het niet.

Insmeren en laten weken
Bestrijk het vlees altijd dun in met olie, zo voorkom je dat het aan het rooster plakt. Houd er bij spiesen rekening mee dat houten satéprikkers snel verbranden. Als je ze eerst 30 minuten in water laat weken, voorkom je dit.

Favorieten
In principe kun je al het vlees op de barbecue leggen. Natuurlijk zijn Amerikaanse hamburgers en worstjes populair. Hamburgers zijn in zo'n 6-7 minuten gaar. Een dikke braadworst is na 10-11 minuten klaar. Ook kipdrumsticks zijn lekker om te grillen. In 20-23 minuten zijn ze gaar. Voorkoken is dan niet nodig. Gemarineerd vlees kan ook prima op de barbecue als je het voor het roosteren even droogdept met keukenpapier. Reken per barbecuemaaltijd per persoon ongeveer 125 gram vlees.

Dinner at the park
Het kan niet overal, maar in sommige parken mag je nog gewoon je barbecue aansteken. En wat is leuker dan een barbecuepicknick met vrienden of familie op een stukje groen? Heel makkelijk: gebruik een wegwerpbarbecue.

Lees meer

Vlees op de bbq (181)

sorteer op
recept Lamskoteletten & haricotsvertssalade

Lams­ko­te­let­ten & ha­ri­cots­verts­sa­la­de

(35)
35 min.
recept Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue

Ge­pe­kel­de en ge­vlin­der­de kip van de bar­be­cue

(17)
8 u. 45 min.
recept Gepekelde rundershortrib met picadillo-rub

Ge­pe­kel­de run­ders­hor­t­rib met pi­ca­dil­lo-rub

(13)
26 uur
recept Spinaziesalade met gegrilde kip, aardbeien & witte kaas

Spi­na­zie­sa­la­de met ge­gril­de kip, aard­bei­en & wit­te kaas

(43)
25 min.
recept Varkensfilet met biet

Var­kens­fi­let met biet

(9)
30 min.
recept Ribeye op Argentijnse wijze

Ri­beye op Ar­gen­tijn­se wij­ze

(49)
1 u. 30 min.
recept Beefburger met biet en appel

Beef­bur­ger met biet en ap­pel

(11)
20 min.
recept Burger met avocado en gebakken ei

Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

(57)
30 min.
recept Kipsaté met pindasaus

Kip­sa­té met pin­da­saus

(80)
1 u. 30 min.
recept Kipsaté met taugésalade

Kip­sa­té met tau­gé­sa­la­de

(65)
30 min.
recept Picanha met kruidenrub

Pi­can­ha met krui­den­rub

(10)
55 min.
recept Mosterdmarinade

Mos­terd­ma­ri­na­de

(16)
35 min.
recept Gegrild gemarineerd rundvlees

Ge­grild ge­ma­ri­neerd rund­vlees

(17)
25 min.
recept Schouderkarbonade met mosterdsaus

Schou­der­kar­bo­na­de met mos­terd­saus

(16)
2 u. 25 min.
recept Jalapeñoburger met guacamole & cheddar-maiskoekje

Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

(46)
30 min.
recept Saté babi

Sa­té ba­bi

(47)
1 u. 25 min.
recept Biefstuk met gamba's

Bief­stuk met gam­ba's

(29)
15 min.
recept Jord Althuizens gegrilde ribeye met pittige blauwaderkaastopping

Jor­d Al­t­hui­zens ge­gril­de ri­beye met pit­ti­ge blauw­a­der­kaastop­ping

(15)
1 u. 15 min.
recept Gemarineerde speklapjes met mais

Ge­ma­ri­neer­de spek­lap­jes met mais

(26)
1 u. 20 min.
recept Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook

Cô­te de boeuf met bal­sa­mi­co­gla­zuur en ge­pof­te knof­look

(25)
1 u. 40 min.
recept Coq-au-vin op spies

Coq-au-vin op spies

(34)
45 min.
recept Biefstukspies met groenten

Bief­stuk­spies met groen­ten

(11)
15 min.
recept Stokje kipfilet

Stok­je kip­fi­let

(19)
30 min.
recept Vietnamese sla-gehaktrolletjes

Viet­na­me­se sla-ge­hak­trol­le­tjes

(28)
40 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.