Tuurlijk een hamburger of een sate zijn altijd goed. Maar er kan meer met de barbecue. Meer met vis, vlees en groenten. Wat dacht je van stoere pulled pork, forel in een krant of zelfgemaakte baba ganoush, een Midden-Oosterse dip met gegrilde aubergine? Ook lekker: pizza van de barbecue.

Verrassende barbecue recepten
Een goede saté is meestal een hit, maar je kunt bijna alles bereiden op de barbecue. Een mooie entrecote, een forel met citroen of een hele kip bijvoorbeeld. Of pulled pork, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een groot stuk varkensvlees zo lang op de barbecue laat roken dat je het uiteindelijk gemakkelijk uit elkaar kunt trekken tot heerlijk malse stukjes vlees. Het vlees serveer je samen met wat frisse coleslaw op een vers broodje.

BBQ aansteken
Je kunt barbecueën op houtskool, briketten of op een gasbarbecue. Bij die laatste kun je handig de temperatuur regelen en heb je een grote grill tot je beschikking. Kies je voor kooltjes? Dan kan het aansteken van de barbecue een lastig klusje zijn. Hoe je de barbecue het beste aansteekt, kun je zien bij de video barbecue aansteken. Wanneer houtskool eenmaal brandt, smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen as overblijft. De temperatuur van de smeulende kooltjes is ideaal voor de barbecue. Het is dus niet de bedoeling om de kolen op je barbecue te zien branden, als je vlammen ziet, is de barbecue nog niet klaar om er iets op te leggen.

Roken of grillen?
Voor de lekkerste smaak is het van belang je ingrediënten op de juiste manier te bereiden. Door wat natte houtsnippers op je barbecue te gooien, kun je bijvoorbeeld een heerlijk rooksmaakje aan je aubergine geven, terwijl je ‘m ook knapperig kunt grillen. Bekijk hieronder hoe je naast de Hollandse worstjes ook kunt ‘braaien’ zoals in Zuid-Afrika, een Latin hotdog op de barbecue bereidt of een Italiaanse pizza op de grill maakt.

Lees meer

BBQ-re­cep­ten (433)

sorteer op
recept Tempeh saté

Tem­peh sa­té

(30)
1 u. 20 min.
recept Gepofte aardappels met tonijncrème

Ge­pof­te aard­ap­pels met to­nijn­crè­me

(16)
35 min.
recept Pulled pork

Pul­led pork

(50)
3 u. 45 min.
recept Agua fresca

Agu­a fres­ca

(19)
5 min.
recept Miniburgers met avocado

Mi­ni­bur­gers met avo­ca­do

(35)
38 min.
recept Worst-ui-spiesjes

Worst-ui-spies­jes

(32)
20 min.
recept Gepofte uien met peterselie-ansjovisboter

Ge­pof­te ui­en met pe­ter­se­lie-an­sjo­vis­bo­ter

(4)
1 uur
recept Gegrilde pizza met rauwe ham en truffelmascarpone

Ge­gril­de piz­za met rau­we ham en truf­fel­ma­scar­po­ne

(41)
2 u. 15 min.
recept Geroosterde forel met salsa verde

Ge­roos­ter­de fo­rel met sal­sa ver­de

(26)
25 min.
recept Lamskoteletten & haricotsvertssalade

Lams­ko­te­let­ten & ha­ri­cots­verts­sa­la­de

(35)
35 min.
recept Frikadellenspies

Fri­ka­del­len­spies

(36)
25 min.
recept Tomatentapenade met oude kaas

To­ma­ten­ta­pe­na­de met ou­de kaas

(22)
40 min.
recept Mexicaanse bonensalade

Mexi­caan­se bo­nen­sa­la­de

(96)
20 min.
recept Geroosterde paprika met ricotta

Ge­roos­ter­de pa­pri­ka met ri­cot­ta

(73)
1 uur
recept Grillburger met witte kaasblokjes

Grill­bur­ger met wit­te kaas­blok­jes

(22)
10 min.
recept Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)

Chi­michur­ri (Zuid-Ame­ri­kaan­se krui­den­sal­sa)

(5)
10 min.
recept Gegrilde entrecote met salsa verde

Ge­gril­de en­tre­co­te met sal­sa ver­de

(51)
30 min.
recept Cubaanse entrecotes à la minute

Cu­baan­se en­tre­co­tes à la mi­nu­te

(18)
1 uur
recept Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue

Ge­pe­kel­de en ge­vlin­der­de kip van de bar­be­cue

(17)
8 u. 45 min.
recept Geroosterde garnalen

Ge­roos­ter­de gar­na­len

(69)
40 min.
recept Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette

Ge­gril­de var­kens­spies­jes met ge­ma­ri­neer­de cour­get­te

(6)
25 min.
recept Gegrilde bloemkool

Ge­gril­de bloem­kool

(36)
15 min.
recept Gepekelde rundershortrib met picadillo-rub

Ge­pe­kel­de run­ders­hor­t­rib met pi­ca­dil­lo-rub

(13)
26 uur
recept Snelle auberginedip met knoflook

Snel­le au­ber­gi­n­e­dip met knof­look

(12)
15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.