Gewokt, gestampt, gegratineerd of roergebakken: met spruitjes kun je alle kanten op. Bovendien mogen spruiten met recht Hollands trots worden genoemd, ze komen namelijk veelal van eigen land.

Combineer met zoete smaken
Veelzijdig, oer-Hollands en ook nog eens een ware vitaminebom: per 100 gram zelfs meer dan in een sinaasappel. Helaas zijn je eigen spruiten er niet altijd even dol op. De meesten moeten de lichtbittere mini-kooltjes echt leren eten – en dat weten we vaak zelf ook nog wel, van vroeger. Het kan helpen om de groente te combineren met zoete smaken. Maak bijvoorbeeld eens een spruiten-linzenschotel met appel en munt. Lekker fris!

Rauw door een salade
De Hollandse spruit vind je al generaties lang op het bord, maar manier van bereiden verandert. Zag je spruitjes vroeger vaak gekookt, nu eten we deze groente ook gestoomd, gebakken, gewokt, gegratineerd en zelfs rauw, geschaafd door een salade. Oma slaat steil achterover als ze dat hoort! Serveer spruiten ook eens met een gruyèresaus, lekker als bijgerecht.

Lees meer

Re­cep­ten met sprui­ten (141)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.