Lekker koken hoeft geen uren te duren. Gelukkig maar, want dat is best een uitdaging als je nog wil sporten, het thuis spitsuur is of je gewoon snel wat lekkers wil eten. Wij snappen dat. Deze gerechten staan binnen vijftien minuten op tafel.

Snelle pasta en meer
Pasta leent zich uitstekend voor snel koken (en eten). Het koken van pasta duurt maar een minuut of acht; verse pasta is helemaal snel klaar. Spaghetti met rauwe ham en ricotta bijvoorbeeld, is klaar voordat je het doorhebt. Maar er zijn meer gerechten waarop je niet lang hoeft te wachten. Een zalmburger met avocado en spinaziepesto of kokosnoedelsoep met garnalen liggen ook in een mum van tijd op je bord.

Tijdwinst
Zit je altijd een beetje in een race tegen de klok, probeer dan tijd te winnen door de boodschappen tot in de keuken te laten bezorgen of doe maar twee keer per week boodschappen in plaats van elke dag. In combinatie met je snelle maaltijd kun je niet anders zeggen dan dat je zeer efficiënt bezig bent.

Snelle tips
Voor de snelle jelles onder ons of voor wie dat graag wil worden: nog een tweetal tips over slim (en daarna snel) koken. Aardappelen en rijst bijvoorbeeld kun je heel goed in grotere porties maken en de volgende dag weer in een recept verwerken. Bak de aardappelen op dag twee op en gebruik de rijst in een wokgerecht. Haaaaandig.

Nog zo’n slimme: diepvriesgroenten. Die hoef je niet te wassen (scheelt tijd) en de voedingswaarden zijn bijna net zo hoog als bij verse groenten. Natuurlijk kun je veel gerechten ook invriezen, zodat je niet elke dag hoeft te koken. Eet twee keer per week uit de vriezer, zo (op)gepiept.

Lees meer

Snel­le re­cep­ten (1.714)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.