Om makkelijk, gezond en lekker te koken is een goed gevulde beurs niet per se nodig. Sterker nog, ook met een klein budget zet je voor jezelf én voor je gasten grootse gerechten voor een kleine prijs op tafel. Hoe? Bekijk hier onze tips en recepten.

Goedkoop eten = slim inkopen
Een gezonde en goedkope maaltijd begint thuis. Maak voordat je gaat een lijstje in je telefoon of op een papiertje en (dan) pak je alleen wat je nodig hebt. Voor sperziebonen-aardappelraita bijvoorbeeld. Of Koreaanse burgertjes.

Gebruik seizoensproducten
Omdat ze maar een korte periode in overvloed aanwezig zijn, zijn seizoensproducten lekker voor jou én voor je portemonnee. Bovendien smaken ze in het seizoen ook het lekkerst en sluiten onze recepten met seizoensproducten en bonusaanbiedingen in de winkel hier precies op aan.

1 x koken, 2 keer eten
Slim én praktisch: heb je trek in een goedgevulde bami of zelfgemaakte soep, maak dan een lekkere grote pan en vries in wat je over hebt. Handig voor als je een keer minder tijd hebt om te koken en wel lekker én goedkoop wil eten.

Invriezen
Wist je dat je verse kruiden en pastasauzen (ook) uitstekend kunt invriezen? Laat warme gerechten eerst afkoelen voordat je ze in de vriezer zet, en als je dat doet, doe dit in een diepvrieszak of een afgesloten bakje met de datum erop. Je kunt de meeste gerechten namelijk maximaal twee maanden bewaren.

Goede wijn voor weinig geld
Een klein budget en heerlijke wijnen gaan goed samen. Albert Heijn heeft meer dan 30 Italiaanse wijnen onder de 5 euro in het assortiment. Heb je wat te vieren? Kies dan voor prosecco: wel bubbels, niet duur. Smaakt heerlijk bij de preirisotto met geitenkaas of spaghetti met romige witlofreepjes.

Lees meer

Bud­get re­cep­ten (1.095)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.