Lekker eten voor een klein prijsje? Dat kan makkelijk! Deze recepten maak je voor 2 euro per persoon. Wel zo fijn in krappe tijden.

Het kan dat je even krap bij kas zit, zuinig aan moet doen of als student gewoon niet veel te besteden hebt. Misschien vind je dat dan een uitdaging om lekker, gezond en goedkoop te koken. Helemaal als je eters krijgt wil je toch wat lekkers op tafel zetten. Allerhande laat je zien dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn! Wat dacht je van een heerlijke kip met balsamicozilveruitjes? Of een gepaneerde koolvis met gnocchi?

Goedkoop boodschappen doen
Als je wat zuiniger aan moet doen, zijn er genoeg manieren om op de kleintjes te letten. Ga allereerst niet zonder lijstje naar de winkel, de kans dat je dan allerlei extra producten in je mandje stopt, is zo kleiner. Nog een tip: neem een mandje in plaats van een karretje. Een mandje is eerder vol en zwaarder om te tillen zodat je minder koopt. Probeer één keer per week boodschappen te doen, als je elke dag gaat, ben je vaak ook meer geld kwijt. Tot slot: het lijkt een open deur, maar houd de bonusaanbiedingen in de gaten.

Kijk en vergelijk!
Zakjes, potjes en kant-en-klaar maaltijden zijn duurder dan verse producten. Let natuurlijk op de merken: huismerken zijn goedkoper! Nog een tip: seizoensproducten zijn vaak voordelig, omdat er in een korte tijd veel van verkocht moet worden. Goedkoop inslaan dus!

Grote verpakkingen zijn vaak goedkoper, maar dan moet je het wel kunnen bewaren en echt opeten, anders ben je toch duurder uit. Let op de houdbaarheidsdatum. Verse producten die nog 1 of 2 dagen houdbaar zijn, worden vaak al afgeprijsd in de schappen gelegd. Sommige producten lenen zich er ook voor om in te vriezen, waardoor je voordelige boodschappen langer kunt bewaren.

Eet het seizoen
Kies bij groente en fruit voor seizoensproducten. De aanvoer is dan groot en de prijs laag. Heb je hartje winter trek in aardbeien? Dan ben je duur uit! Nog een voordeel: in het seizoen smaken de producten vaak het lekkerst en vind je in Allerhande seizoensrecepten.

Wijn
Klein budget, maar wel zin in een goed glas wijn? Dat kan! Albert Heijn heeft meer dan 30 Italiaanse wijnen onder de 5 euro in het assortiment. Heb je wat te vieren? Kies dan voor prosecco, wel bubbels, niet duur!

Lees meer

Bud­get re­cep­ten (1.076)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.