Chocoladetaart bakken kan iedereen. Zeker met deze makkelijke recepten, handige video's en tips voor het beste resultaat. Aan de slag met chocoladebeslag!

Zoete verleiding
Als Don Juan eetbaar was geweest, dan was hij vast chocolade. De verleidelijke aantrekkingskracht van chocolade is bijna geen enkele vrouw vreemd. Maar ook mannen mag je wereldwijd onder de grote schare fans rekenen. Niet verwonderlijk, want chocolade is romig, zacht en ontzettend veelzijdig. Of je het nu onverwerkt eet, of gebruikt in gebak, pudding, mousse of saus: chocolade is een lust voor alle zintuigen.

Beroemde chocoladetaarten
De beroemdste chocoladetaarten zijn de Oostenrijkse Sachertorte en de Duitse Schwarzwalder Kirschtorte. Beide taarten bestaan uit een basis van chocoladecake. De Sachertorte wordt gevuld met abrikozenjam en daarna bedolven onder een dikke laag donkere chocoladeglazuur. De Schwarzwalder Kirschtorte bevat lagen slagroom, kersen en natuurlijk een beetje kirschwasser, een Duits kersendestillaat dat in de regio van het Zwarte Woud een specialiteit mag heten.

Chocoladetaart maken
Er zijn een tal van manieren om chocoladetaart te maken, daar zijn geen strikte regels voor. Je kunt chocolade smelten, door het beslag mengen en meebakken. Of je kunt een gewone taartbodem van boterdeeg bakken en die vullen met een mengsel van slagroom en chocolade. Een ander woord voor zo'n chocolademengsel met slagroom en boter is ganache. Van ganache kun je een heerlijke romige laag maken om je taart mee te bedekken. Ook wordt het gebruikt als basis voor chocoladetruffels en bonbons.

Chocolade smelten
Om chocolade te smelten hak je het in eerst stukjes. Doe het in een vuurvaste kom en hang die in een net iets grotere pan met kokend water. Laat de chocolade al roerende smelten. Het is ook belangrijk dat chocolade niet in aanraking komt met water: in beide gevallen wordt de chocolade korrelig en moet je opnieuw beginnen. Deze manier van smelten noemen we au bain-marie. Bekijk het instructievideo au bain-marie smelten om te zien hoe dat moet.

Lees meer

cho­co­la­de­taart re­cep­ten (216)

sorteer op
recept Chocoladekoekjes

Cho­co­la­de­koek­jes

(68)
1 u. 5 min.
recept Chocoladespekkoek

Cho­co­la­de­spek­koek

(499)
1 u. 45 min.
recept Chocolademuffins met cranberry's

Cho­co­la­de­muf­fins met cran­ber­ry's

(72)
30 min.
recept Chocolademacarons met hazelnootpasta

Cho­co­la­de­ma­ca­rons met ha­zel­noot­pas­ta

(15)
1 u. 50 min.
recept Lactosevrije chocoladecake

Lac­to­se­vrije cho­co­la­de­ca­ke

(37)
35 min.
recept Zwavelstokjes met chocolade

Zwa­vel­stok­jes met cho­co­la­de

(6)
55 min.
recept Chocolade-abrikozentaart

Cho­co­la­de-abri­ko­zen­taart

(75)
2 u. 15 min.
recept Marshmallowkoekjes met chocolade en hagelpret

Marsh­mal­low­koek­jes met cho­co­la­de en ha­gel­pret

(25)
1 u. 25 min.
recept Bitterkoekjestulband met chocolade

Bit­ter­koek­jes­tul­band met cho­co­la­de

(129)
3 u. 5 min.
recept Witte chocolade-perencheesecake

Wit­te cho­co­la­de-pe­ren­chee­se­ca­ke

(379)
1 u. 10 min.
recept Chocolade-biercake

Cho­co­la­de-bier­ca­ke

(7)
3 u. 25 min.
recept Chocolade-eclairs met dulce de leche en karamelmeringues

Cho­co­la­de-eclairs met dul­ce de le­che en ka­ra­mel­me­rin­gues

(3)
3 uur
recept Mueslirotsjes met witte chocolade

Muesli­rots­jes met wit­te cho­co­la­de

(55)
30 min.
recept Kokosmakronen met chocolade

Ko­kos­ma­kro­nen met cho­co­la­de

(70)
25 min.
recept Chocolade-espressotaart

Cho­co­la­de-es­pres­so­t­aart

(136)
2 u. 45 min.
recept Chocolade-empanadas met banaan en kokos

Cho­co­la­de-em­pan­a­das met ba­naan en ko­kos

(4)
2 u. 10 min.
recept Chocolade petitfours met kersen

Cho­co­la­de pe­tit­fours met ker­sen

(60)
20 min.
recept Biscotti met cranberry en chocolade

Bis­cot­ti met cran­ber­ry en cho­co­la­de

(9)
4 u. 15 min.
recept Chocolade-sandwich

Cho­co­la­de-sand­wich

(49)
20 min.
recept Chocolade-kersentaart

Cho­co­la­de-ker­sen­taart

(172)
15 min.
recept Kruidnoten met witte chocolade en cacao

Kruid­no­ten met wit­te cho­co­la­de en ca­cao

(64)
1 u. 35 min.
recept Vanille-ijstopping chocolade-abrikozen- pistache

Va­nil­le-ijstop­ping cho­co­la­de-abri­ko­zen- pis­ta­che

(7)
1 u. 10 min.
recept Chocolade-cheesecake met banaan

Cho­co­la­de-chee­se­ca­ke met ba­naan

(420)
2 u. 45 min.
recept Chocolade-kastanjetaart

Cho­co­la­de-kas­tan­je­taart

(182)
1 u. 15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.