Zuur, zoet, zout en bitter, een goede Thaise maaltijd prikkelt al je smaakpapillen en is een beetje - tot zeer - spicy. De verse kruiden en specerijen zorgen voor die heerlijke geuren waarvan het water je in de mond loopt.

Populair en veelzijdig
In Nederland is de Thaise keuken al langer populair. Logisch, want de Thai gebruiken veel verse producten en het aanbod is ontzettend veelzijdig. Met dank aan de veertig verschillende volkeren in het land. Hoe verschillend de regionale keukens ook zijn, overal geldt de gouden regel: combineer sweet, sour en spicy. En natuurlijk vormt rijst meestal de basis.

Verse kruiden
Wil je met de Thaise recepten aan de slag, haal dan limoen, gember, kokosmelk, vissaus en bossen vol verse kruiden in huis. Thaise gerechten horen een beetje pittig te zijn. Schuiven er kinderen aan? Laat de scherpe ingrediënten dan weg uit het recept en zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan toevoegen en doseren.

Koriander
Morgen een dagje Thais? Wij zijn gek op noedelsoep en Thaise curry. Een ingrediënt dat veel gebruikt wordt als finishing touch in Thaise recepten, is koriander. Een typisch ‘hate it or love it-kruid’. Probeer de Thaise viskoekjes eens, lekker voor bij de borrel. Of maak een klassieke Pad Thai voor het hele gezin.

Lees meer

Thai­se re­cep­ten (213)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.