Het hoofdgerecht is het pronkstuk van het kerstdiner. Wat kies je dit jaar? Wordt het wild of stoof? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega: Allerhande biedt je de mooiste recepten voor een perfect kersthoofdgerecht.

Snel op tafel
Het kerstdiner is hét moment om uit te pakken met een wildgerecht, een feest voor de vleesliefhebber. En daarvoor hoef je heus niet twee dagen in de keuken te staan. Neem bijvoorbeeld een hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel, die staat binnen dertig minuten op tafel. De rug is het meest malse en lekkerste stukje vlees van de haas. Een aanrader dus!

Tijd om flink uit te pakken
Heb je alle tijd met kerst en heb je zin om eens flink uit te pakken in de keuken? Verras je gasten dan met malse entrecote aan het stuk en twee salsa's. Een prachtig hoofdgerecht voor kerst, het lekkerst met een zoete-aardappelgratin. Liever vis? Maak dan een bijzonder visgerecht zoals kabeljauw in pecannotenkorstje. Heerlijk met knolselderijpuree en verse bietjes.

Vegetarisch kersthoofdgerecht
Zet je liever een vegetarisch hoofdgerechtgerecht op tafel? Geen probleem! Allerhande heeft genoeg lekkere vega kerstrecepten. Wat dacht je van loaf met noten en zuidvruchten? Hartstikke voedzaam en lekker. Of serveer een feestelijk koolrabitaartje met geitenkaas en appel.

Lees meer

Kerst hoofd­ge­rech­ten (368)

sorteer op
recept Kerstkip

Kerst­kip

(90)
3 u. 20 min.
recept Kerstballetjes met gesmolten kaas

Kerst­bal­le­tjes met ge­smol­ten kaas

(37)
45 min.
recept Kerstkalkoen met pancetta en salie

Kerst­kal­koen met pan­cet­ta en sa­lie

(160)
4 u. 30 min.
recept Kerstpizza

Kerst­piz­za

(0)
25 min.
recept Gevulde kerstkalkoen

Ge­vul­de kerst­kal­koen

(261)
2 u. 55 min.
recept Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling

Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling

(30)
1 u. 40 min.
recept Kerstham met dille

Kerst­ham met dil­le

(159)
1 u. 20 min.
recept Kerstcurry

Kerst­cur­ry

(32)
40 min.
recept Gegrilde tonijn met tomaat, olijven en kappertjes

Ge­gril­de to­nijn met to­maat, olij­ven en kap­per­tjes

(70)
25 min.
recept Kabeljauw met bietendressing

Ka­bel­jauw met bie­tendres­sing

(56)
20 min.
recept Eendenborst met sinaasappel en kaneel

Een­den­borst met si­naas­ap­pel en ka­neel

(177)
50 min.
recept Biefstuk met kaas en tomatensalade

Bief­stuk met kaas en to­ma­ten­sa­la­de

(59)
40 min.
recept Pappardelle met zalm en mierikswortelsaus

Pap­par­del­le met zalm en mie­riks­wor­tel­saus

(25)
24 u. 45 min.
recept Kip in zoutkorst

Kip in zout­korst

(76)
1 u. 30 min.
recept Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak

En­tre­co­te met bier­jus, aard­ap­pel­pu­ree en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pas­ti­naak

(73)
30 min.
recept Driekazenfondue

Drie­ka­zen­fon­due

(5)
25 min.
recept Ribeye met bearnaisesaus

Ri­beye met be­ar­nai­se­saus

(34)
15 min.
recept Kabeljauw met pompoen en bietjes in kalfsroomsaus

Ka­bel­jauw met pom­poen en biet­jes in kalfs­room­saus

(53)
3 u. 40 min.
recept Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing

Ge­roos­ter­de au­ber­gi­nes met si­naas­ap­pel­dres­sing

(105)
1 uur
recept Champignons met zoete-aardappelkoekjes

Cham­pig­nons met zoe­te-aard­ap­pel­koek­jes

(13)
45 min.
recept Gepocheerde zalm op spinazie

Ge­po­cheer­de zalm op spi­na­zie

(141)
1 u. 5 min.
recept Côte de boeuf met rodewijnjus

Cô­te de boeuf met ro­de­wijn­jus

(46)
1 u. 55 min.
recept Haasmedaillons met ham en wijnjus

Haas­me­dail­lons met ham en wijn­jus

(54)
25 min.
recept Eendenborst met een saus van pruimen en steranijs

Een­den­borst met een saus van prui­men en ste­ra­nijs

(17)
1 u. 15 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.