Allerhande maakt het je makkelijk deze kerst met 5 kant-en-klare kerstmenu’s waar je uit kunt kiezen. Van uitdagende Kerstknallers tot Kerst met Kids en Klaar & Af: er is voor ieder wat wils. Naast heerlijke gerechten hebben we natuurlijk ook mooie bijpassende menukaarten voor op tafel en een overzichtelijke planning. Even printen en je bent er klaar voor.

De 5 menu’s

1. BYO: Bring Your Own
Gezellig en praktisch: verdeel het klaarmaken van het kerstdiner onder je gasten. Iedereen neemt iets mee. Deze gerechten zijn echt goede binnenkomers en allemaal (grotendeels) vooraf te maken. De heerlijke slow roasted rosbief met groene-kruidenkorst is heel verrassend. En met een supertrifle met custard, banaan en karamel sluit je de avond helemaal in stijl af.

2. Klaar & Af
Veel tijd hebben voor je gasten en niet de hele avond in de keuken hoeven staan. Hoe fijn is dat? Heel fijn. Dit kerstmenu maak je bijna helemaal van tevoren. Met de tartaar van twee soorten zalm hoef je niet naar complimenten te vissen. De Italiaanse konijnenstoof maak je op je gemak 2 dagen voor het kerstdiner al klaar. En de witte-chocoladetaart is de knaller van de avond. Het mooie is: je hoeft ‘m alleen nog maar uit de koelkast te halen. Eet smakelijk!

3. Kerstknallers
Als je van knallers en een uitdaging houdt, biedt dit menu je alles wat je nodig hebt. Deze gerechten springen er een voor een uit en maken van jouw kerstdis een sterrendiner. Daar horen gegratineerde oesters bij natuurlijk, maar wis zeker de klassieke en o zo sappige, langzaam gegaarde eendenborst niet uit. Houd wel voldoende plek over voor de klapper van de avond: de chocobombe.

4. Easy Classics
Klassiekers met ’n twist en lekker makkelijk. Gevulde eitjes heb je vaker gezien. Maar deze, met een wasabicrunch en romige avocadovulling, ken je vast nog niet. De pittige smaak van de tuinerwtensoep is verrassend en verfrissend tegelijk, net als de vijgen bij de varkensrollade. En die sgroppino serveer je in 5 minuten! Eenvoudig te maken, vertrouwd en toch verrassend dus, dit menu.

5. Kerst met Kids
Een kerstdiner is écht goed geslaagd als ook de kleinsten het naar hun zin hebben. Dit menu is gewoon te leuk en lekker om níet aan tafel te blijven. De kinderen kunnen je helpen bij het maken. Knakworstpret bijvoorbeeld, geweldig toch?! Niet alleen voor de kinderen trouwens. De kerstballetjes in tomatensaus vinden ze vast allemaal heerlijk. En die schattige sneeuwhuisjes met paddenstoeltjes: bijna te mooi om op te eten. Bijna...

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.