Gezellig, kaasfondue! Met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan. Ga je voor de klassieke Zwitserse kaasfondue of liever een Franse variant? Of geitenkaas, ook heerlijk! Alle (kaas)fonduerecepten vind je bij Allerhande.

Zwitserse kaasfondue
Kaasfondue komt van het Franse woord fondre, dat smelten betekent. De meest gangbare vorm in Nederland is Zwitserse kaasfondue met Gruyère, Emmentaler of een combinatie. Een scheutje witte wijn (of kirsch), peper en nootmuskaat maken de kaasfondue vol van smaak. Uiteraard zijn er ook een Hollandse varianten van kaasfondue, met Goudse of Leerdammer kaas.

Gezellig aan tafel
Kaasfondue is populair tijdens feestdagen, want het is echt gezelschapseten. Ideaal als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Je kookt met elkaar en dat maakt het diner nog gezelliger. Met knapperig brood en stukjes groenten zet je in een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.