Oos­ter­se ge­hakt­bal­le­tjes met pas­ti­naak

East meets west: bij de balletjes met spicy satésaus en rijst zit ook pastinaak!

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht East meets west: bij de balletjes met spicy satésaus en rijst zit ook pastinaak! 4 personen
2 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat
  • dunschiller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, ei en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.
  2. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de pastinaak met een dunschiller, zoals je een winterpeen schilt, en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de pastinaak 5 min.
  4. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ondertussen de rijst en rozijnen toe aan de pastinaak en roerbak 2 min. Serveer met de balletjes en satésaus.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Oosterse gehaktballetjes met pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se ge­hakt­bal­le­tjes met pas­ti­naak

1
1
  • 2 sneetjes witbrood
  • 50 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord.

2
2

Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord.

3
3
  • 500 g rundergehakt
  • 1 tl zout
  • ½ el Franse mosterd
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 ei
  • ½ tl paprikapoeder

Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, ei en paprikapoeder toe.

4
4
  • 1 kleine ui

Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.

5
5

Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop.

6
6

Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 200 g gele rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 400 g pastinaken

Schil de pastinaak met een dunschiller, zoals je een winterpeen schilt, en snijd in blokjes van 1 cm.

9
9
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de pastinaak 5 min.

10
10
  • 175 ml satésaus met cayennepeper

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

11
11
  • 1 el rozijnen

Voeg ondertussen de rijst en rozijnen toe aan de pastinaak en roerbak 2 min.

12
12

Serveer met de balletjes en satésaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.