Ge­hakt­bal­le­tjes uit de oven

Gekruid met kerrie, paprikapoeder een mosterd: heerlijk bij de aardappelen

  • hoofdgerecht
  • 12 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gekruid met kerrie, paprikapoeder een mosterd: heerlijk bij de aardappelen 12 personen
3 119

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de korstjes van het brood. Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord. Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, eieren en paprikapoeder toe. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.
  2. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop. Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 6 sneetjes witbrood

Snijd de korstjes van het brood.

3
3
  • 100 ml volle melk

Schenk de melk in een diep bord. Haal elk sneetje brood door de melk en laat weken in het bord.

4
4
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 eieren
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el Franse mosterd
  • 3 tl zout
  • 1½ kg rundergehakt

Doe het gehakt in een kom en voeg het zout, de mosterd, kerriepoeder, eieren en paprikapoeder toe.

5
5

Knijp het brood uit en meng door het gehakt.

6
6
  • 2 uien

Snipper de ui zeer fijn en meng door het gehakt.

7
7

Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot.

8
8

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop.

9
9

Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.