Oven-gnoc­chi met pad­den­stoe­len

De spek en het verse basilicum geven deze Italiaanse pastasoort extra jeu

(583)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De spek en het verse basilicum geven deze Italiaanse pastasoort extra jeu 4 personen
3 583

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de gnocchi 2 min. in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
  3. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Voeg de artisjokken en room toe aan de pan. Warm 2 min. mee. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
  4. Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, het spek en basilicum erdoor. Vet de ovenschaal in en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.164 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Oven-gnocchi met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven-gnoc­chi met pad­den­stoe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g gnocchi

Kook de gnocchi 2 min. in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 200 g spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

5
5

Fruit de sjalot en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet.

6
6
  • 200 g paddenstoelen voor vlees
  • 250 g kastanjechampignons

Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7
  • 25 g bloem

Voeg de bloem toe aan het champignonmengsel en bak 2 min. mee.

8
8
  • 400 g artisjokharten

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer ze.

9
9
  • 200 ml kookroom

Voeg de artisjokken en room toe aan de pan. Warm 2 min. mee.

10
10
  • 15 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes fijn.

11
11

Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, het spek en basilicum erdoor.

12
12
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de ovenschaal in en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.