Ka­pu­cij­ner­scho­tel met mi­ni-hot­dogs

Door de mini-hotdogs ook een succesgerecht bij kinderen. En: je zit in een kwartier aan tafel!

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de mini-hotdogs ook een succesgerecht bij kinderen. En: je zit in een kwartier aan tafel! 4 personen
2 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in boogjes.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak de spekblokjes, ui en knoflook 3 min. Meng de bleekselderij erdoor en bak nog 2 min. Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water een voeg toe. Verwarm 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om. Doe ondertussen de worstjes met het eigen vocht in een steelpan en verwarm 5 min. zonder te koken.
  3. Schep de kapucijnerschotel op de borden en leg de worstjes erbij. Serveer met het stokbrood.

combinatietip:

Serveer er piccalilly bij of tomatenketchup voor de kinderen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.765 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Kapucijnerschotel met mini-hotdogs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­pu­cij­ner­scho­tel met mi­ni-hot­dogs

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ struik bleekselderij

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bleekselderij in boogjes.

2
2
  • 25 g boter
  • 125 g magere gerookte spekreepjes

Verhit de boter in een hapjespan en bak de spekblokjes, ui en knoflook 3 min. Meng de bleekselderij erdoor en bak nog 2 min.

3
3
  • 800 g kapucijners

Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water en voeg toe aan de pan. Verwarm 5 min. op laag vuur. Schep af en toe om.

4
4
  • 240 g mini hotdogs

Doe ondertussen de worstjes met het eigen vocht in een steelpan en verwarm 5 min. zonder te koken.

5
5
  • 1 stokbrood

Schep de kapucijnerschotel op de borden en leg de worstjes erbij. Serveer met het stokbrood.

combinatietip:

Serveer er piccalilly bij of tomatenketchup voor de kinderen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.