Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met wok­groen­te

Vulling erin, goed vouwen, noten erop, even in de oven en kláár zijn de pakketjes

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vulling erin, goed vouwen, noten erop, even in de oven en kláár zijn de pakketjes 4 personen
3 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak macadamianoten fijn. Schep 2/3 van de noten om met de wokgroente en kipreepjes.
  2. Leg de vellen filodeeg naast elkaar. Bestrijk aan beide kanten met olie. Schep de vulling in een vierkant op 1 helft van het deegvel, laat aan de randen 4 cm vrij. Maak een kuiltje in de vulling en verdeel de Le Marcaire kaas erover. Vouw de korte rand van 4 cm over de vulling. Vouw totdat de vulling niet meer zichtbaar is. Vouw de zijkanten naar binnen en druk aan tot een afgesloten pakketje. Maak zo ook de rest van de pakketjes.
  3. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de noten. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de pesto en crème fraîche tot een saus. Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord 2 pakketjes. Serveer met de saus.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 930 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 71 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 833 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Filodeegpakketjes met wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­lo­deeg­pak­ket­jes met wok­groen­te

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 250 g kipreepjes gerookt
  • 400 g oosterse wokgroente
  • 100 g gezouten macadamianoten

Hak de macadamianoten fijn. Schep 2/3 van de noten om met de wokgroente en kipreepjes.

3
3
  • 8 vellen vers filodeeg
  • 6 el koolzaadolie

Leg de vellen filodeeg naast elkaar. Bestrijk aan beide kanten met olie.

4
4

Schep de vulling in een vierkant op 1 helft van het deegvel, laat aan de randen 4 cm vrij.

5
5
  • 200 g le marcaire

Maak een kuiltje in de vulling en verdeel de Le Marcaire kaas erover.

6
6

Vouw de korte rand van 4 cm over de vulling. Vouw totdat de vulling niet meer zichtbaar is.

7
7

Vouw de zijkanten naar binnen en druk aan tot een afgesloten pakketje. Maak zo ook de rest van de pakketjes.

8
8

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de noten.

9
9

Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

10
10
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el arrabbiata pesto

Meng ondertussen de pesto en crème fraîche tot een saus.

11
11
  • 100 g veldslamelange

Verdeel de sla over de borden en leg op elk bord 2 pakketjes. Serveer met de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.