Wen­tel­teef­jes met peer en ho­ning-munt­kwark

Ideaal ontbijtgerecht voor je oude sneetjes brood. Ook heerlijk met vers brood trouwens

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt Ideaal ontbijtgerecht voor je oude sneetjes brood. Ook heerlijk met vers brood trouwens 4 personen
3 41

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei met de melk los in een diep bord. Snijd de peer in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Snijd de munt in reepjes. Meng de kwark, kardemom, munt en honing. Haal de sneetjes brood door het ei-melkmengsel en laat erin liggen.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Leg op elk bord twee wentelteefjes en wat partjes peer. Serveer met de honing-muntkwark.

Tip:

Wentelteefjes zijn ideaal om van restjes oud brood af te komen. Ze noemen het in Frankrijk niet voor niets 'pain perdu': verloren brood. Niet alleen oud witof bruinbrood leent zich ervoor, maar ook restjes krentenbrood, pistoletjes, stokbrood of ciabatta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Wentelteefjes met peer en honing-muntkwark

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes met peer en ho­ning-munt­kwark

1
1
  • 150 ml melk
  • 1 ei

Klop het ei met de melk los in een diep bord.

2
2
  • 2 handperen

Snijd de peer in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes.

3
3
  • 4 takjes verse munt
  • 6 sneetjes krenten-rozijnenbrood

Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Snijd de munt in reepjes.

4
4
  • ½ el honing
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 200 g volle Franse kwark

Meng de kwark met de kardemom, munt en honing. Haal de sneetjes brood door het ei-melkmengsel en laat erin liggen.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.

6
6

Leg op elk bord twee wentelteefjes en wat partjes peer. Serveer met de honing-muntkwark.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.