Ge­gril­de kar­bo­na­des met sper­zie­bo­nen

En de krieltjes warm je gewoon op in hun schil. Lekker!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht En de krieltjes warm je gewoon op in hun schil. Lekker! 4 personen
2 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de steelaanzet van de bonen en kook ze in 6 min. beetgaar. Prik ondertussen een paar gaatjes in de zak krieltjes. Gaar ze 6 min. op vol vermogen in de magnetron.
  2. Verhit olie in de grillpan en gril hierin de karbonades in 4 min. per kant bruin en gaar. Roer de boter en nootmuskaat door de sperziebonen. Serveer de karbonades met de krieltjes en sperziebonen.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde karbonades met sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kar­bo­na­des met sper­zie­bo­nen

1
1
  • 600 g sperziebonen

Haal de steelaanzet van de bonen en kook ze in 6 min. beetgaar.

2
2
  • 500 g krieltjes in de schil

Prik ondertussen een paar gaatjes in de zak krieltjes. Gaar ze 6 min. op vol vermogen in de magnetron.

3
3
  • 4 gemarineerde ribkarbonades
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in de grillpan en gril de karbonades in 4 min. per kant bruin en gaar.

4
4
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 15 g boter

Roer de boter en nootmuskaat door de sperziebonen. Serveer de karbonades met de krieltjes en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.