Sa­té­kar­bo­na­de met pit­ti­ge boon­tjes

Hollandse ingrediënten op de oosterse toer.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Hollandse ingrediënten op de oosterse toer. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in ruim water 8 min.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout en bak ze in 10 min. bruin en gaar. Giet de bonen af. Verhit de rest van de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de bonen toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de sambal toe en bak nog 1 min.
  3. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de karbonades over de borden. Serveer met de rijst, bonen, satésaus en kroepoek..
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.025 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 45

Satékarbonade met pittige boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té­kar­bo­na­de met pit­ti­ge boon­tjes

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 500 g gebroken sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in ruim water 8 min.

3
3
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout en bak ze in 10 min. bruin en gaar.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g gesneden ui

Giet de bonen af. Verhit de rest van de olie in een wok. Fruit de ui 1 min.

5
5
  • 2 tl sambal oelek

Voeg de bonen toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de sambal toe en bak nog 1 min.

6
6
  • 250 g satésaus

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 60 g kroepoek

Verdeel de karbonades over de borden. Serveer met de rijst, bonen, satésaus en kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.