Aard­pe­ren­soep

Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm. 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in vieren. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 min. mee. Doe de aardperen in de pan en roerbak 3 min. Schenk er het kokende water bij en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Houd 1 tl crème fraîche achter per persoon en roer de rest door de soep.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de bosui.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardperensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­pe­ren­soep

1
1
  • 750 g aardperen

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in vieren.

2
2
  • 3 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes.

3
3
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 1 liter kraanwater

Doe de aardperen in de pan en roerbak 3 min. Schenk er het kokende water bij en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

5
5
  • 125 ml crème fraîche

Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Houd 1 tl crème fraîche achter per persoon en roer de rest door de soep.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.