Sa­la­de met chips van aard­pe­ren

Fris bijgerecht met zelfgemaakte aardpeerchips.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Fris bijgerecht met zelfgemaakte aardpeerchips. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in plakjes van 2 mm. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardpeer in 12 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. Laat afkoelen op een bord.
  3. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het rasp, 3 el citroensap, de sjalot, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Scheur de sla in grove stukken en doe in een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de aardperen erover. Bestrooi met de walnoten. Schaaf er met de kaasschaaf dunne plakjes Pecorino Romano over. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade met chips van aardperen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met chips van aard­pe­ren

1
  • 60 g walnoten
  • ½ sjalot
  • 400 g aardperen

Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in plakjes van 2 mm.

2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de plakjes in 12 min. gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

3

Rooster ondertussen de walnoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 1 citroen
  • 1 tl Zaanse mosterd
  • 5 el olijfolie extra vierge

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het rasp, 3 el citroensap, de sjalot, olie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5
  • 2 kroppen babyromainesla

Scheur de sla in grove stukken en doe in een schaal. Besprenkel met de dressing en verdeel de aardperen erover.

6
  • 100 g Pecorino Romano

Bestrooi met de walnoten. Schaaf er met de kaasschaaf dunne plakjes Pecorino Romano over. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.