Chi­ne­se ge­stoom­de kip met pe­per

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 2 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stapelbare bamboe stoommandjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Struikje Tah tsai wassen, droogslaan en in lengte in vieren snijden. Kwarten Tah tsai in stoommandje leggen. Stengels citroengras in lengte halveren en naast elkaar in andere stoommandje leggen. In vijzel met stamper of op plank peperkorrels met bolle kant van lepel fijnmaken. Kipfilets dwars op sereh leggen en bestrijken met helft van sesamolie. Gekneusde peper erover strooien. Wok tot net onder speciale stoomrekje met water vullen (of pan gebruiken waarop stoommandje precies past). Water aan de kook brengen. Stoommandje met Tah tsai op wokrekje of pan boven kokend water zetten. Hierop stoommandje met kip plaatsen en afsluiten met deksel. Tah tsai en kip in ca. 10 minuten gaar stomen. Intussen 2 borden voorverwarmen. Kwarten Tah tsai op borden rangschikken en rest van sesamolie en beetje sojasaus erover druppelen. Sesamzaadjes erover strooien. Kipfilets ernaast leggen. Rest van sojasaus in kleine kommetjes schenken en erbij geven. Serveren met pandanrijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.