Ge­ma­ri­neer­de gar­na­len met pan­dan­rijst

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Peper schoonmaken en fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Limoenen halveren en 4 helften uitpersen. Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden. Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken. Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook. Garnalen hierin 10 minuten marineren. Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  2. In koekenpan olie verhitten. Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren. Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca. 2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn. Uit pan nemen en warmhouden. Marinade bij bakvet in pan schenken. Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten. Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken. Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.