Me­loen­sa­la­de in gem­ber­ma­ri­na­de

  • nagerecht
  • 4 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees nagerecht 4 stuks
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gember schillen en raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 1/2 dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. Pitten met theelepel verwijderen. Meloen in schaal scheppen. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.

Tip:

Dit frisse dessert kan ook met een bakje voorgesneden meloen van AH Huistraiteur (koelvak) worden gemaakt.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.