Pit­ti­ge Thai­se vis­koek­jes

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje 12 personen
3 85

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zalm in stukken snijden. Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden. Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden. Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen. Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen. Balletje vervolgens platdrukken. Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen. Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.
  2. Limoen in 12 parten snijden. In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren. Koekjes laten uitlekken op keukenpapier. Warm serveren met partjes limoen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.