Ge­stoofd rund­vlees met bam­boe­sprui­ten

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden. Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden. Bamboe laten uitlekken. Blaadjes van koriander plukken. Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren. In koekenpan of wok olie verhitten. Biefstuk in ca. 2 minuten rondom dichtschroeien. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten. Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen. Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken. Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken. Maizena losroeren met eetlepel water. Maizenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2 minuten doorwarmen om de saus te laten binden. Royaal bestrooien met koriander. Serveren met eiermie of witte rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.