Spa­ghet­ti li­mo­ne

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Citroen onder stromend water schoonboenen. Met dunschiller brede repen van citroenschil halen. Citroenschil en worst in pan doen, 5 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Op matig vuur worst in ca. 20 minuten gaar laten worden. Worst uit pan nemen en laten afkoelen. Kookvocht bewaren.
  2. Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden. Citroen uitpersen. Worsten in lengte halveren en in plakken snijden. Peterselieblad grof hakken. Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen. Spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken in ruim water met zout. Daarna afgieten.
  3. In koekenpan boter smelten, bloem in één keer toevoegen en ca. 2 minuten al roerend meebakken. Kookvocht en citroensap in pan schenken. Roeren tot gladde, dunne saus ontstaat. Vuur laag draaien, champignons door saus roeren en in ca. 5 minuten gaar laten worden. Worstplakjes en slagroom door saus roeren en even meewarmen. Saus op smaak brengen met weinig zout en peper.
  4. Spaghetti over vier borden verdelen. Saus op pasta scheppen, royaal bestrooien met verse kruiden. Serveren met tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 915 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.