Lauw­war­me kriel­tjes­sa­la­de met ge­gril­de zalm

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ovengrill voorverwarmen. Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen. Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken. Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen. Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven. Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven). Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen. Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing. Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.