Kip­kluif­jes met ma­ïs­scho­tel

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In braadpan 50 g boter verhitten. Kipkluifjes in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken. Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 watt) ca. 10 minuten verhitten. Maïs laten uitlekken. In koekenpan rest van boter verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten fruiten. Maïs toevoegen en zachtjes verwarmen. Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper. Peterselie fijn knippen en door crème fraîche roeren. Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus. Serveren met maïs en kipkluifjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 33 g
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 30-31

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.